Espanya renova l’acord amb la UNESCO per continuar allotjant el Centre Internacional de Reserves de la Biosfera Mediterrànies

por irene viaplana campins

• Aquest centre, en funcionament des del 2015 i ubicat a la localitat barcelonina de Castellet i la Gornal, permetrà continuar avançant perpromoure la sostenibilitat als ambients mediterranis

• Espanya és el primer país del món en nombre d’aquests espaisdeclarats, amb un total de 52 Reserves de la Biosfera

11 de febrer del 2020- El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a laTransició Ecològica i el Repte Demogràfic i del Ministeri d’Afers Exteriors, UnióEuropea i Cooperació, ha autoritzat la signatura de l’acord entre el Regne d’Espanya i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència ila Cultura (UNESCO) per continuar allotjant al nostre país el CentreInternacional de Reserves de la Biosfera Mediterrànies.

Aquest centre, creat el 2015 i ubicat a Castellet i la Gornal (província de Barcelona),ha estat fonamental en la constitució i posada en funcionament de la Xarxa deReserves de la Biosfera Mediterrànies, així com en el desenvolupament d’altresactivitats destinades a potenciar el Programa de l’Home i la Biosfera (MaB), la XarxaEspanyola de Reserves de la Biosfera, la Xarxa IberoMaB i la Xarxa Mundial deReserves de la Biosfera, entre altres activitats.

La renovació d’aquest acord —que es va acordar el darrer mes d’octubre a París alConsell Executiu de la UNESCO, després d’analitzar els resultats “altamentsatisfactoris” i el compliment d’objectius en els quatre anys de funcionament delcentre— permetrà continuar avançant a l’hora de promoure la sostenibilitat alsambients mediterranis, realitzar programes de formació i capacitació, coordinar laXarxa de Reserves de la Biosfera Mediterrànies i allotjar esdeveniments delPrograma MaB de la UNESCO.

El castell de Castellet i la Gornal, on està ubicat el centre, pertany a la FundacióAbertis, entitat que aporta els recursos necessaris per facilitar els locals, l’equip, lesinstal·lacions i el seu manteniment, així com per pagar les despeses derivades del’organització de reunions del Consell d’Administració. La Fundació Abertis facilita,així mateix, el personal administratiu necessari per al seu funcionament.

Aquest centre es considera fonamental per la seva contribució al paper exercit perEspanya com a nexe d’unió entre els diversos països mediterranis, impulsant laconservació de la biodiversitat i el desenvolupament sostenible al Mediterrani.

Espanya reafirma així el seu compromís amb la UNESCO en totes les seves àreesde treball i el seu lideratge en els programes més emblemàtics de l’organització.

ESPANYA, LÍDER MUNDIAL EN NOMBRE DE RESERVES DE LA BIOSFERA

Espanya és el primer país del món en nombre d’aquests espais declarats, amb untotal de 52 Reserves de la Biosfera que cobreixen diversos ecosistemes i paisatges característics d’Espanya. Els 52 espais espanyols que ostenten aquest guardó de laUNESCO ocupen una superfície de prop del 12% de la superfície total d’Espanya, amb aproximadament 6,2 milions d’hectàrees on viu més d’un 4% de la població espanyola.


Descarregar nota de premsa

Comentarios


Para comentar, por favor inicia sesión o crea una cuenta